Ophalen startnummers & startprocedure

Na je online inschrijving ontvang je een e-ticket per mail. Met dat e-ticket kan je ofwel op de dag van het event ofwel de dag ervoor je startnummer ophalen aan de inschrijvingsbalies:

  • Vrijdag 23 augustus: van 16u tot 20u
  • Zaterdag 24 augustus: van 6u30 tot 10u

Kom zaterdag zeker goed op tijd naar Houffalize zodat je voldoende tijd hebt om je wagen te parkeren en je klaar te maken voor de start. Verblijf je reeds in Houffalize op vrijdag dan raden we aan om je startnummer al op vrijdag op te halen. Zo kan je zaterdag vlotter starten!

Hier vind je een overzicht van de starttijden per afstand en leeftijdscategorie. Per leeftijdscategorie wordt er een startbox gemaakt. Het startschot voor de eerste leeftijdscategorie wordt gegeven om 8u30 gevolgd door de andere categorieën met een interval van enkele minuten.

De top 25% per leeftijdscategorie kwalificeert zich voor het UCI WK Gravel later op het jaar. Die 25% wordt berekend op het aantal effectieve starters, niet op het vooraf aantal ingeschreven renners. De uitslagen worden opgemaakt op basis van de gereden tijd.

  • 50 km: Geen kwalificatie-afstand
  • 68 km: Officiële kwalificatie-afstand voor het UCI WK Gravel (mannen 60+ en vrouwen 50+)
  • 110 km: Officiële kwalificatie-afstand voor het UCI WK Gravel (mannen 19-59 jaar en vrouwen 19-49 jaar)

Wens je vrij te starten, dan start je na de group starts op je eigen tempo tijdens de vrije start. Iedereen kiest zijn eigen snelheid, doel en intensiteit.

Enkele dagen voor het event ontvang je nog een mail met alle praktische info. Meer info over de UCI Gravel World Series vind je op https://ucigravelworldseries.com/