Houffa Gravel verwelkomt op 26 augustus recreanten en competitiebeesten in gravelparadijs Houffalize

Golazo
Golazo

Zowel recreanten als competitiebeesten zijn op zaterdag 26 augustus welkom in Houffalize voor Houffa Gravel, de derde manche van de Yuzzu Gravel Series. Tegelijk is Houffa Gravel ook de enige Belgische qualifier van de UCI Gravel World Series, wat betekent dat je je in Houffalize kan plaatsen voor het wereldkampioenschap gravel, dat in oktober in Italië gereden wordt.

Houffa Gravel is voor gravelliefhebbers het perfecte evenement om de zomervakantie op sportieve wijze af te sluiten. Houffalize, gelegen aan de oevers van de Ourthe en in het hart van de Ardennen, is een waar gravelparadijs van onverharde wegen, bospaden en ongerepte natuur. De deelnemers aan Houffa Gravel hebben in het groene en heuvelachtige decor keuze uit drie afstanden: 50 km (met 700 hoogtemeters), 68 km (970 hoogtemeters) of 110 km (1430 hoogtemeters).

Gezapig genieten in goed gezelschap of sportief het onderste uit de kan halen? Iedereen is welkom en bepaalt zijn eigen tempo en doelen. Competitiebeesten kunnen in Houffalize een gooi doen naar een WK-ticket, want Houffa Gravel is een officiële qualifier van de UCI Gravel World Series. De 25% snelste gravelbikers op 26 augustus plaatsen zich voor het wereldkampioenschap gravel, dat begin oktober in het Italiaanse Veneto plaatsvindt.

Houffa Gravel maakt ook deel uit van de Yuzzu Gravel Series, de verzameling van de mooiste graveltochten in België. Pajot Gravel in Dilbeek mocht in april de spits afbijten. Komende zondag staat met Dwars door het Hageland Gravel in Diest de tweede manche op het menu. Houffa Gravel is op zondag 26 augustus de derde manche van de Yuzzu Gravel Series, die op 7 oktober wordt afgesloten met de Nationaal Park Gravel in Maasmechelen.

Deel dit bericht